vykorystovuie-yak-zhyvyi-shchyt-u-hur-pidtverdyly-shcho-rf-blokuie-evakuatsiiu-u-bielhorodskii-oblasti

Використовує, як живий щит: у ГУР підтвердили, що рф блокує евакуацію у бєлгородській області

 • 60376 переглядiв

Російська влада блокує евакуацію цивільного населення з бєлгородської області, оскільки російські добровольчі підрозділи прориваються через кордон, використовуючи цивільне населення як живий щит для захисту російського терористичного режиму.

Російська влада блокує евакуацію цивільного населення з бєлгородської області на тлі прориву кордону російських добровольчих загонів. Влада рф намагається використовувати мирних мешканців, як живий щит для того, щоб захищати російські терористичний режим. Про це повідомив представник ГУР МОУ Андрій Юсов в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

"Ворог справді  розташовує військові цілі серед цивільних об’єктів, тому неодноразова представники РДК, Легіону "Свобода Росії" та Сибірського  батальйону закликали місцевих мешканців до евакуації й місцеву так звану владу забезпечити евакуацію місцевих мешканців та мирних громадян", - сказав Юсов.

На запитання, чи дійсно російська влада блокує евакуацію цивільних з бєлгородської області, Юсов відповів: "Ми можемо підтвердити цю інформацію. Сьогодні протягом дня публічними стала низка перехоплень, як розмов між силовиками, так й розмов місцевих мешканців, які констатують, що транспортні вузли оточені силовиками, стоять блокпости. Є погрози як санкціями, так й звільненням з роботи. Влада намагається використовувати вчергове мирних мешканців, своїх же співгромадян, як живий щит для того, щоб захищати російські терористичний режим".

Разом з тим він зазначив, що є інформація та факти, що принаймні в декількох населених пунктах евакуація таки триває, зокрема мова йде про Гайворон на кордоні з Україною.

Доповнення

Добровольчий Корпус заявив, що у зв'язку з проведенням обмеженої військової операції на території курської та бєлгородської областей РФ, вони дають гуманітарний коридор для цивільних і російських військових для того, щоб безперешкодно вийти з населених пунктів у прикордонних районах.

Раніше Юсов повідомляв, що на території курської та бєлгородської області рф, куди увійшли легіон "Свобода Росії", Російський добровольчий корпус (РДК) та "Сибірській батальйон", ведуться активні бойові дії. 

Популярні

Новини по темі

Україна не визнає вибори президента рф - Данілов

 • 31607 переглядiв