yaponiia-sprostyt-pravyla-peredachi-oboronnoi-tekhniky-shchob-dozvolyty-prodazh-vynyshchuvachiv-inshym-krainam

Японія спростить правила передачі оборонної техніки, щоб дозволити продаж винищувачів іншим країнам

 • 28391 переглядiв

Японія планує переглянути свої суворі правила оборонного експорту, щоб дозволити продаж винищувачів наступного покоління, розроблених спільно з Великою Британією та Італією, країнам, які підписали оборонні угоди з Японією і не беруть участь у збройних конфліктах.

Японія планує переглянути суворі правила експорту оборонної техніки, щоб дозволити продаж винищувачів наступного покоління, розроблених спільно з Великою Британією та Італією. Про це повідомляє NHK, пише УНН.

Деталі

Правляча Ліберально-демократична партія Японії та її партнер по коаліції партія Комей у п'ятницю дійшли згоди про зміну правил за дотримання деяких умов. Кожен окремий випадок експорту, а також експорт до третьої країни вимагатимуть схвалення кабінету міністрів.

Експорт буде обмежено винищувачем наступного покоління. Винищувачі можуть бути відправлені лише до країн, що підписали оборонні угоди з Японією, і не залучені до збройних конфліктів.

Очікується, що кабінет міністрів затвердить план пізніше цього місяця.

Нагадаємо

Японія і США обговорюють співпрацю з метою надання Україні більшої кількості боєприпасів, що потенційно послабить обмеження Токіо на військовий експорт і допоможе розширити американський арсенал озброєнь для України.

Популярні

Новини по темі

Біткоїн падає після досягнення історичного максимуму

 • 28615 переглядiв

Ракетна атака рф на Одесу: кількість постраждалих зросла до 73

 • 25640 переглядiв

Уряд запропонує збільшити акцизи на тютюнові вироби – нардеп

 • 24340 переглядiв