yes-nastupnogo-tizhnya-prosunetsya-iz-pitannyam-zaboroni-na-rosiyski-almazi-ft

ЄС наступного тижня просунеться із питанням заборони на російські алмази - FT

 • 44428 переглядiв

КИЇВ. 8 листопада. УНН. ЄС має намір наступного тижня просунутися із питанням заборони на російські алмази,заручившись достатньою підтримкою з боку групи розвинених країн G7, повідомив Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель, повідомляє The Financial Times, пише УНН.

Деталі

Жозеп Боррель, головний дипломат ЄС, повідомив газеті Financial Times, що дводенна зустріч міністрів закордонних справ країн "Групи семи" в Японії, що завершилася в середу, дала підтримку цьому кроку, усунувши критичну перешкоду, про що просили європейські країни, включаючи Бельгію - одного з найбільших у світі торговців алмазами.

"Для того, щоб держави-члени (ЄС) одностайно підтримали заборону на торгівлю алмазами, деякі просили, щоб G7 забезпечила, скажімо так, політичне висвітлення", - сказав Боррель.

"Що ж, це було зроблено, координація спрацювала, і ми зможемо подати пакет санкцій (міністрам закордонних справ у понеділок)", - додав він.

Доповнення

Як пише видання, санкції ЄС щодо алмазів стануть частиною 12 пакетів санкцій блоку проти москви. Офіційні особи заявили, що новий пакет санкцій також включатиме нові заборони на імпорт та експорт, заходи щодо посилення ефективності існуючої стелі цін на російську нафту, а також націлювання на підприємства у третіх країнах, які допомагають рф обходити торговельні обмеження, вказує видання.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Міністр молоді та спорту Гутцайт написав заяву про відставку

     • 51313 переглядiв