yes-zniav-sanktsii-z-zasnovnyka-yandeksa-odnoho-z-eksvlasnykiv-mts-i-proputinskoho-baikera-zi-slovachchyny

ЄС зняв санкції з засновника яндекса, одного з ексвласників МТС і пропутінського байкера зі Словаччини

 • 31632 переглядiв

Європейський Союз виключив з санкційного списку засновника яндекса аркадія воложа, одного з представників компанії, що володіє МТС, сергія мндоянца та керівника європейського відділення пропутінського байкерського клубу йозефа гамбалека.

Європейський Союз виключив з санкційного списку засновника яндекса аркадія воложа та ще кількох осіб. Про це повідомляється в Офіційному журналі Євросоюзу, передає УНН.

Деталі

12 березня ЄС на пів року продовжив дію санкцій, запроваджених проти росії у відповідь на її повномасштабну агресію проти України.

Рада ЄС вирішила продовжити обмежувальні заходи щодо осіб, які несуть відповідальність за загрозу територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України, ще на шість місяців, до 15 вересня 2024 року

– йдеться у заяві на сайті ЄС.

У заяві вказано, що Рада ЄС вирішила не продовжувати санкції проти трьох осіб. Їхні імена стали відомі після публікації в журналі ЄС. З'ясувалося, що це – засновник яндекса аркадій волож, колишній віцепрезидент корпорації "система" (власник МТС) сергій мндоянц і громадянин Словаччини, президент європейського відділення пропутінського мотоклубу "нічні вовки" йозеф гамбалек.

Розкішні британські автомобілі потрапляють до рф через Азербайджан, незважаючи на санкції13.03.24, 01:49

волож живе в Ізраїлі. У серпні 2023 року, через півтора року після початку великої війни, він засудив вторгнення росії в Україну. На початку лютого 2024 року стало відомо, що яндекс розділяється, його російську частку за 5,2 млрд доларів викупили місцеві бізнесмени. Після цього у воложа не залишилось бізнес-зв'язків з росією.

За інформацією ЄС, сергій мндоянц був членом правління російського аналітичного центру, що консультує кремль із питань зовнішньої та оборонної політики. Про причини його виключення із санкційних списків не повідомляли.

йозефа гамбалека звинувачували в поширенні проросійської пропаганди. Але прем'єр Словаччини Роберт Фіцо говорив, що вимагатиме виключення громадянина Словаччини зі списку. Він зазначав, що гамбалек - єдиний громадянин країни ЄС у переліку.

Додамо

Крім того, Євросоюз виключив зі списку дев'ятьох осіб, які померли у 2023 році. Серед них ватажок приватної військової компанії "вагнер" дмитро уткін, генерал геннадій жидко, який командував вторгненням в Україну у травні-липні 2022 року,  вбитий в Бердянську генерал олег цоков та інші.

Європейські компанії в обхід санкцій поставили обладнання для СПГ-проекту друга путіна на півмільярда євро - росЗМІ13.03.24, 10:28

Популярні

Новини по темі

Як український бізнес долучається до боротьби

 • 47226 переглядiв