yevlash-pro-novu-zastosovanu-rf-aviabombu-yaka-mozhe-povnistiu-pokryvaty-kharkiv-protydiia-yim-ye

Євлаш про нову застосовану рф авіабомбу, яка "може повністю покривати Харків": протидія їм є

 • 38003 переглядiв

Бомба УМПБ Д-30 СН, яку росія застосувала проти Харкова, має дальність польоту 70-80 км, запускається з літаків Су-34 або Су-35, але протидія їм є.

Приблизна дальність авіабомби УМПБ Д-30 СН – це 70-80 км, однак це залежить від того, наскільки близько наважиться підлетіти російський пілот до лінії зіткнення. Про це повідомив речник командування Повітряних сил України Ілля Євлаш в ефірі телемарафону та додав, що протидія їм є, але потрібно працювати з носієм, яким є Су-34, або Су-35, передає УНН.

Керівник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомляв, що нові керовані боєприпаси рф УМПБ Д-30, якими було обстріляно Харків 27 березня, можуть "повністю покривати місто Харків", тобто долітати до будь-якого району Харкова, навіть області залежно з якого кордону був пуск.

На запитання, чи він це підтверджуєте, Євлаш відповів: "УМПБ Д-30 – це модернізована, скажімо так, фугасна авіабомба, яка має досить потужну руйнівну силу… До неї підлаштовується спеціальний пристрій, який має в собі мікродвигун, і це стає чимось подібним до ракети певною мірою. Воно запускається з Су-34, або Су-35. За рахунок швидкості літака потім скидається, й далі вже ця напівракета підкеровується й може прямувати до визначеної ціли. Приблизна дальність цих бомб – це 70-80 км, однак це залежить від того, наскільки близько наважиться підлетіти пілот до лінії зіткнення".

Проте, він зазначив, що росіяни вже бачили "сушкопад" й розуміють, що він може продовжитися й далі.

"Є протидія цим бомбам, але потрібно працювати з носієм. Це буде найбільш правильно й дієво в даній ситуації", - сказав Євлаш.

Нагадаємо

27 березня армія рф вперше з 2022 року вдарила по Харкову авіаційними бомбами. Зафіксовано два влучання – у загальноосвітню школу та посеред житлових будинків.

Популярні

Новини по темі

ПС ЗСУ попередили про ракети у напрямку Ізюма

 • 79118 переглядiв

Зеленський пояснив, навіщо Україні далекобійні ракети ATACMS

 • 103542 переглядiв

Херсон знову під ударом армії рф, пролунали вибухи

 • 36004 переглядiв