z-pochatku-bereznia-zafiksovano-2-tys-obstriliv-prykordonnykh-oblastei-demchenko

З початку березня зафіксовано 2 тис. обстрілів прикордонних областей - Демченко

 • 28229 переглядiв

З початку березня росія здійснила близько 2 000 обстрілів із застосуванням різних видів зброї, в основному в Харківській і Сумській областях, за словами речника Державної прикордонної служби України.

З початку березня зафіксовано 2 тис. обстрілів, які здійснила росія, застосовуючи різноманітне озброєння. Найбільше обстрілів припадає на Харківщину і Сумщину. Про це в ефірі телемарафону заявив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, передає УНН.

Деталі

"Кордон з країною-агресором досить непростий, і в першу чергу через обстріли, які здійснює росія щоденно, завдаючи удари і по Сумській області, і по Чернігівській, і по Харківській. Лише з початку цього місяця зафіксовано нашими прикордонними нарядами разом з іншими складовими Сил оборони близько 2 тис. обстрілів, які здійснила росія, застосовуючи різноманітне озброєння. І найбільше обстрілів припадає на Харківщину і Сумщину", - сказав Демченко.

росіяни знищили центр селища Велика Писарівка на Сумщині: цивільних закликають евакуюватися17.03.24, 11:37

Він додав, що прикордонники продовжують фіксувати спроби заходу ДРГ на територію України.

"Це звісно не щоденно, але з такою регулярною періодичністю. Спроби заходу ворожих ДРГ продовжують фіксуватися і найбільше таких фіксувалося саме по Сумському напрямку. Кілька днів тому одразу три ворожі ДРГ були викриті на різних напрямках по Сумщині. І викривалися вони спільно усіма складовими Сил оборони. В подальшому по ним наносився удар, щоб їх вибити за межі нашої країни. Також для викриття ворожих ДРГ також застосовуються і технічні засоби, включаючи БпЛА, за допомогою яких моніторяться ситуація в прикордонні, по лінії кордону, щоб викрити ДРГ. Близько тижня тому також фіксувалися спроби заходу ДРГ по Сумщині, і по ній одразу відкривався вогонь", - додав Демченко.

Нагадаємо

16 березня у Сумській області Сили оборони зупинили чергову спробу ворожої диверсійно-розвідувальної групи перетнути кордон України.

Також на Сумщині прикордонники спільно з бійцями інших складових Сил оборони зупинили намагання трьох ворожих ДРГ пробратися вглиб України.

Популярні

Новини по темі

Польські фермери почали блокувати кордон з Німеччиною - ЗМІ

 • 23220 переглядiв