zaiava-mzs-iranu-napad-na-izrail-ye-samooboronoiu-pislia-udaru-po-damasku

Заява МЗС Ірану: напад на Ізраїль є "самообороною" після удару по Дамаску

 • 51563 переглядiв

Іран стверджує, що його напад на Ізраїль був актом "самооборони" у відповідь на удар Ізраїлю по іранському посольству в Дамаску, посилаючись на право на самооборону, передбачене Статутом ООН.

Міністерство закордонних справ Ірану стверджує, що напад на Ізраїль був здійснений на правах самооборони. Заяву дипломатичного відомства Ірану цитує УНН.

Деталі

Міністерство закордонних справ Ірану зробило заяву, в якій відреагувало на дії, описані як "агресивний акт сіоністського режиму проти іранського посольства в Дамаску".

Збройні сили Ірану користуються невід'ємним правом на самооборону, передбаченим статтею 5 Статуту Організації Об'єднаних Націй, і у відповідь на неодноразову військову агресію сіоністського режиму та мученицьку смерть офіційних військових радників Ірану, які працювали в цій країні [Сирії] на запрошення сирійського уряду", і особливо у відповідь на напад на консульство Ірану в Дамаск на початку цього місяця.

 - написало МЗС Ірану в своєму телеграм-каналі.

Також у зверненні Ісламської Республіки Іран йшлося, що були здійсненні оборонні заходи при здійсненні права на самооборону, це демонструє відповідальний підхід Ірану до регіонального та міжнародного миру та безпеки в той час, коли незаконні та геноцидні дії сіоністського режиму апартеїду проти палестинської нації та неодноразова військова агресія режиму.

"У разі необхідності Ісламська Республіка Іран без вагань вживатиме додаткових оборонних заходів для захисту своїх законних інтересів від будь-яких агресивних військових дій та незаконного застосування сили".

- наголошується у заяві.

Нагадаємо

Байден скликав лідерів G7 для координації єдиної дипломатичної відповіді після того, як Іран і його посередники здійснили безпрецедентну повітряну атаку на об'єкти в Ізраїлі.

Популярні

Новини по темі