zakhist-avakova-prosit-povnistyu-vidmoviti-u-zadovolenni-klopotannya-sap

Захист Авакова просить повністю відмовити у задоволенні клопотання САП

 • 10294 переглядiв

КИЇВ. 1 листопада. УНН. Захист просить суд повністю відмовити у задоволенні клопотання САП щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з визначенням застави синові міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександру, оскільки підозра є необґрунтованою. Про це заявив під час засідання у Солом’янському районному суді Києва Олександр Лисак, передає кореспондент УНН.

"Я приходжу до висновку про те, що клопотання прокурорів є необгрунтованим, без підтвердження реальних доказів, саме реальних письмових доказів, які могли б підтвердити наявність ризиків… Я прошу вас у задоволенні клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з визначенням застави у розмірі 5 млн грн з покладенням обов’язків, про які зазначив прокурор, відмовити повністю. Оскільки підозра є неспроможною та відсутність ризиків", - наголосив адвокат.

О.Лисак підкреслив, що сторону захисту не переконали документи, які були надані слідством, щодо належності та допустимості.

На його погляд, докази отриманні з істотним порушенням вимог КПК.

"Їх взагалі не можна враховувати при ухваленні рішення у справі", - зазначив він.

Крім того, наголосив О.Лисак, на сьогодні стороною обвинувачення не наведено жодного аргументу, який би свідчив про переховування чи впливу на розслідування справи з боку його підзахисного.

"Те, що наш клієнт протягом тривалого часу виїжджає за межі України, повертається в Україну, не може свідчити про існування будь-яких ризиків, які можуть свідчити про перешкоджання або іншим чином у розслідуванні даного кримінального провадження", - сказав захисник.

Нагадаємо, 31 жовтня двом затриманим у справі "рюкзаків Авакова" повідомили про підозру.

Згодом стало відомо, що підозру оголосили і третьому затриманому в цій справі. Одним із них став син голови МВС Арсена Авакова Олександр.

Зокрема, О.Авакова підозрюють у вчиненні злочину, ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем").

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Затримання сина Авакова безпідставне - адвокат

     • 9352 переглядiв

    У зоні АТО загинув один боєць Нацгвардії

     • 15437 переглядiв