zakuplyusya-za-vas-u-magazini-vaktsinovani-ukrayintsi-znayshli-noviy-variant-zarobitku

"Закуплюся за вас у магазині": вакциновані українці знайшли новий варіант заробітку

 • 32995 переглядiв

КИЇВ. 20 жовтня. УНН. Вакциновані від коронавірусу українці пропонують тим, у кого відсутній паспорт вакцинації, зробити покупки у магазинах, ТРЦ і ресторанах за гроші. УНН розбирався в "умовах" і "тарифах" нової послуги.

Деталі

На платформі онлайн-оголошень OLX відсьогодні стали з'являтися пропозиції зробити покупки в магазинах, ТРЦ і ресторанах. Основним "пунктом" є наявність паспорта про повну вакцинацію від коронавірусу у тих, хто пропонує таку послугу. Пропозиція адресована тим, у кого відсутній COVID-сертифікат. Стартова ціна послуги - 100 гривень.

Як розповіли кореспонденту УНН автори таких "вакансій", у нинішніх умовах карантину послуга актуальна, оскільки в містах багато хто не хоче вакцинуватися, а підроблені сертифікати дуже легко визначити.

Цитата:

"У мене в голові з'явилася така ідея через посилення карантину. Багато хто вакцинуватися не хоче, а у нас в місті поступово перестають пускати без щеплення у ТРЦ і супермаркети, я подумав, було б непогано підзаробити... Взагалі, ціна 100 гривень, але це залежить від об'єму і ваги покупок", - розповів у коментарі УНН Владислав з міста Дніпро.

За 100 гривень пропонується здійснити необхідні покупки за складеним заздалегідь списком і в узгоджений час. Максимальна вага купленого товару може доходити до 10 кг. Якщо обсяг продуктів більше - ціна збільшується на 10 грн за 1 кг.

Автори послуги додають, що така вакансія не є основним родом діяльності, а лише невеликим варіантом "підробітку", тому час просять узгоджувати заздалегідь.

Додамо, що оголошення почали з'являтися сьогодні з 12:00.

Контекст

В уряді заявили, що не планують вводити повний локдаун по всій країні і зупиняти економіку.

Зараз у "червоній" зоні вже перебувають Запорізька, Одеська, Донецька, Херсонська і Дніпропетровська області. З 23 жовтня список "червоних" регіонів поповнить Сумська область.

Як заявив мер Києва Віталій Кличко, столиця також "на межі червоної зони".

Українські Національні Новини

УНН Lite

    Популярні

    Новини по темі

    Рада завтра розгляне відставку Абрамовського

     • 19767 переглядiв