zelenskyi-na-kharkivshchyni-zustrivsia-z-predstavnykamy-biznesu-obhovoryly-pidtrymku-mistsevykh-pidpryiemstv

Зеленський на Харківщині зустрівся з представниками бізнесу: обговорили підтримку місцевих підприємств

 • 31134 переглядiв

Президент Зеленський відвідав Харківську область, де відвідав презентацію економічної платформи "Зроблено в Україні", зустрівся з місцевим бізнесом та обговорив рішення щодо посилення протиповітряної оборони та підтримки регіональної економіки під час війни.

Під візиту на Харківщину президент Володимир Зеленський узяв участь у презентації економічної платформи "Зроблено в Україні" та зустрівся з представниками бізнесу в регіоні. Про це пише УНН з посиланням на пресслужбу глави держави. 

Деталі

Президент подякував підприємцям за збереження економіки регіону під час війни.

Ми готові поговорити про те, які у вас є найболючіші питання. Де ми можемо допомогти – будемо це робити

– зазначив Володимир Зеленський.

Президент наголосив, що зараз важливо посилювати протиповітряну оборону, відновлювати електро- та водопостачання, будувати бомбосховища у школах на Харківщині.

Зеленський на Харківщині заслухав доповідь військових щодо захисту регіону та ситуації з ППО09.04.24, 16:28

 Глава держави також зазначив, що Кабінет Міністрів має ухвалити рішення щодо виплати компенсацій харків’янам та місцевим підприємствам за використання пального для генераторів.

Під час діалогу з представниками бізнесу йшлося про те, що сьогодні з урахуванням ситуації в регіоні уряд працює над низкою рішень. Зокрема, розглядають можливість збільшити розмір мікрогрантів для бізнесу Харківщини з 250 тис. грн до 500 тис. грн.

Крім того, міністерствам і відомствам доручили опрацювати можливість надати мікро-, малим і середнім підприємствам у Харкові портфельні гарантії, а також встановити пільгові тарифи на залізничні вантажні перевезення зі станцій на прифронтових територіях.

Доповнення

Перша віцепрем'єр-міністерка України Юлія Свириденко зауважила, що Харківщина активно залучена до державних програм підтримки.

На всі програми підтримки в межах "Зроблено в Україні" у державному бюджеті закладено 45 мільярдів, щонайменше півтора мільярда буде на Харківську область. Ця сума не є лімітом. Що активніше бізнес долучатиметься до програм підтримки, то більшою може бути сума. Із бізнесом Харківщини ми також порушили питання розширення локалізації на нові категорії товарів і пріоритету для українських виробників у публічних закупівлях. Маємо купувати вітчизняне і як держава, і як громадяни. Особливо коли українські товари виробляються в таких складних умовах

 – наголосила вона.

Нагадаємо

Під час візиту до Харкова президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна має рішення для посилення протиповітряної оборони в місті та регіоні, наголосивши на необхідності глобальної підтримки.

Президент оглянув, як проходить будівництво фортифікацій на Харківщині 09.04.24, 15:09

Популярні

Новини по темі

росіяни з окупованого Криму вдарили по Одещині "Іскандером"

 • 26854 переглядiв

Зеленський: є й наші рішення для посилення ППО у Харкові

 • 30580 переглядiв