zelenskyi-vruchyv-ordeny-zolota-zirka-heroiam-ukrainy-ta-rodynam-zahyblykh-heroiv

Зеленський вручив ордени "Золота Зірка" Героям України та родинам загиблих Героїв

 • 81453 переглядiв

Президент Володимир Зеленський нагородив орденами "Золота Зірка" Героїв України, зокрема трьох живих захисників, та родини загиблих Героїв на церемонії в Маріїнському палаці в Києві, вшановуючи їхню мужність і жертовність за незалежність України.

В Маріїнському палаці у Києві Президент України Володимир Зеленський провів церемонію вручення орденів "Золота Зірка" захисникам, яким присвоїли звання Героя України посмертно. Церемонія відбулася в Білій залі Героїв України. Відзнаки з рук глави держави отримували родичі загиблих воїнів. Як це відбулось повідомили в інтернет-представництві глави держави, передає УНН.

Не буває сили держави без особистої сили її людей. Не буває гордості національної без людей, якими справді пишаєшся, коли вони поруч із тобою, коли вони – твої побратими. Це честь для держави – такі наші воїни. Дякую кожному. Я дякую мамам і татам українських Героїв за таких синів. Я дякую всім нашим людям, нашим воїнам за незалежність України. Вручив сьогодні ордени Золота Зірка, якими відзначаємо найкращих українських воїнів.

– написав Президент у телеграм за підсумком цієї події.

Деталі

На початку свого виступу глава держави наголосив, що Україна продовжує традицію вдячності своїм найкращим воїнам, тим, хто відзначився найбільшою хоробрістю та героїзмом у боях заради України.

"Кожна історія наших воїнів, які удостоєні найвищого звання Героя, – це гордість нашої держави. І так буде завжди. Це люди, які проявили силу власної волі, щоб Україна була вільною", – сказав Володимир Зеленський. …Я дякую всім вам за незалежність України. Я прошу завжди шанувати сміливість наших людей, які віддали своє життя заради нашої країни й народу. Хай завжди буде світлою їхня пам’ять", – зазначив Глава держави.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять усіх загиблих за свободу й незалежність України.

Практично всі нагороди за українських героїв отримували їхні родичі, адже відзнаки захисникам присвоїли посмертно. Втім, цього дня було відзначено й трьох українських захисників, які отримали свої "Золоті зірки" з рук Президента особисто.

Зокрема, Володимир Зеленський вручив "Золоту Зірку" Героя України капітану Олександру Настенку, підрозділ якого здійснював наступальні дії на Донеччині. Під час боїв у листопаді 2023 року капітан першим дістався позицій противника та знищив ворога. Завдяки вмілим діям Олександра Настенка його підрозділ зайняв ворожі позиції.

Звання Героя України з врученням ордена удостоєний капітан Едуард Сабанін. Протягом березня – жовтня 2023 року підрозділ під його командуванням знищив і знешкодив 52 танки та іншу броньовану техніку окупантів. Під час боїв на Луганщині капітан зазнав важкого поранення, але попри це забезпечив евакуацію побратимів з-під обстрілу та надав першу допомогу пораненому бійцю.

Також "Золоту Зірку" Героя України з рук Президента одержав сержант Олег Федоров, який у складі бронегрупи брав участь у боях на Херсонщині. В результаті злагоджених дій було вибито російських окупантів із села Садки. У листопаді 2022 року бойова машина під командуванням Олега Федорова зайняла рубіж на березі Дніпра біля селища Козацького, відрізавши окупантам шляхи безпечного відходу.

Популярні

Новини по темі

Сили ППО знищили ворожу ракету Х-59 над Криворізьким районом

 • 25488 переглядiв