zemletrus-mahnitudoiu-62-stavsia-v-rehioni-nova-brytaniia-papua-nova-hvineia

Землетрус магнітудою 6,2 стався в регіоні Нова Британія, Папуа-Нова Гвінея

 • 15971 переглядiв

Землетрус магнітудою 6,2 бала стався в регіоні Нова Британія в Папуа-Новій Гвінеї, розташованому в сейсмічно активному Тихоокеанському вогняному кільці. Наразі загрози цунамі немає.

Землетрус магнітудою 6,2 бала стався в понеділок у регіоні Нова Британія в Папуа-Новій Гвінеї. Як пише Reuters, про це повідомив Німецький дослідницький центр геонаук (GFZ), передає УНН.

Деталі

Сильний землетрус магнітудою 6,5 балів стався на півночі Папуа-Нової Гвінеї рано вранці в понеділок. За даними GFZ, підземні поштовхи залягали на глибині 79 км.

Епіцентр землетрусу знаходився приблизно за 110 кілометрів на східний південний схід від міста Кімбе на острові Нова Британія.

Тихоокеанський центр попередження про цунамі заявив, що "загрози цунамі немає". Негайних місцевих повідомлень про пошкодження не надходило.

Нагадаємо

Папуа-Нова Гвінея розташована на Тихоокеанському "Вогняному кільці" - дузі сейсмічних розломів навколо Тихого океану, де відбувається більша частина землетрусів і вулканічної активності у світі.

Минулого місяця регіон сколихнув землетрус магнітудою 6,9, в результаті якого загинуло щонайменше п'ятеро людей і було зруйновано близько 1 000 будинків.

Популярні

Новини по темі

Напад ворожої ДРГ відбили прикордонники на Сумщині

 • 13969 переглядiв

Курс валют на 15 квітня: долар зріс на 23 копійки

 • 16133 переглядiв