bayden-zayaviv-scho-poperediv-putina-pro-posilennya-prisutnosti-ssha-u-yevropi

Байден заявив, що попередив Путіна про посилення присутності США у Європі

 • 34527 переглядiв

КИЇВ. 1 січня. УНН. Президент США Джо Байден заявив, що попередив свого російського колегу Володимира Путіна, що кроки проти України призведуть до санкцій і посилення присутності США в Європі. Про це УНН повідомляє з посиланням на Reuters.

Цитата

“Я ясно дав зрозуміти президенту Путіну, що якщо він зробить ще якісь кроки, якщо він увійде в Україну, то будуть застосовані суворі санкції. Ми збільшимо свою присутність в Європі разом з нашими союзниками по НАТО, і доведеться заплатити високу ціну", - сказав Байден.

Деталі

На питання, чи загрожують Москві санкції, за те, що вона тримає війська на кордоні, Байден сказав: "Я не збираюся вести тут публічні переговори, але ми дали зрозуміти, що він не може — підкреслюю, не може — рухатися в Україну".

Байден сказав, що Путін домовився про "три великі конференції" наступного місяця з високопоставленими співробітниками, щоб допомогти знайти рішення, і сказав, що він очікує прогресу від цих переговорів. Однак він додав: "Я ясно дав зрозуміти, що це може спрацювати тільки в тому випадку, якщо він знизить ескалацію".

Доповнення

Президенти США і Росії Джо Байден і Володимир Путін провели чергову телефонну розмову, яка тривала 50 хвилин.

Байден під час телефонної розмови з Путіним закликав російського лідера до деескалації ситуації навколо України.

Президент США також пригрозив Росії наслідками у разі вторгнення в Україну.

Байден також у розмові з Путіним попередив Про санкції у разі вторгнення в Україну, у відповідь президент РФ повідомив, що в такому випадку може послідувати розрив відносин з США.

Українські Національні Новини

Політика