dvoye-lyudey-zaginuli-tisyachi-pokinuli-domivki-cherez-shtormi-na-filippinakh

Двоє людей загинули, тисячі покинули домівки через шторм на Філіппінах

 • 10078 переглядiв

КИЇВ. 2 січня. УНН. Двоє людей загинули, тисячі вирішили покинути свої будинки через сильні вітри і повені після того, як тропічна депресія вразила центральну частину Філіппін у вівторок, що послідувала після смертоносних штормів протягом різдвяного сезону, передає УНН з посиланням на AFP.

Про смерті повідомили з острова Себу, де літня жінка загинула в результаті зсуву, і ще одна людина померла після того, як вдарилася головою об тротуар. Через шторм в цьому районі відключилася електрика.

Жертвами тропічного шторму Кай-Так стали 47 осіб в центральних Філіппінах в минулому місяці, а тропічний шторм Томбін забрав життя 240 людей на південному острові Мінданао.

Метеорологічна служба країни попередила, що у вівторок стихія може вразити західний туристичний острів Палаван, де пориви вітру можуть досягати 65 кілометрів на годину.

На Палавані зареєструвано 37 з усіх смертей через шторм Томбін, ще 60 людей вважаються зниклими безвісти, зазначив один з чиновників Гіл Акоста.

За даними нацагентства з боротьби зі стихійними лихами в Манілі, близько 4000 осіб у центральній частині Філіппін переїхали в більш безпечну зону, щоб уникнути сильних вітрів і повеней.

У середньому Філіппіни щорічно вражають 20 великих штормів, багато з яких залишають після себе жертви.

Нагадаємо, через ураган в 40 департаментах у Франції оголошено "помаранчевий" рівень небезпеки.

Українські Національні Новини

Новини Світу