dzhonson-ta-sholts-pogodilisya-z-vazhlivistyu-dialogu-z-rosiyeyu-ale-nad-sanktsiyami-pratsyuvati-prodovzhat

Джонсон та Шольц погодилися з важливістю діалогу з Росією, але над санкціями працювати продовжать

 • 14152 переглядiв

КИЇВ. 4 лютого. УНН. Прем'єр-міністр Великої Британії в п'ятницю провів телефонну розмову з канцлером Німеччини Олафом Шольцем про ситуацію в Україні. Про це повідомляє Офіс британського уряду, пише УНН.

Джонсон, як повідомляється, поінформував Шольца про свої переговори з Президентом Зеленським і президентом Путіним на цьому тижні.

Цитата

“Лідери погодилися з важливістю діалогу з Росією. Вони вирішили використовувати всі доступні дипломатичні канали, щоб покласти край нинішній напруженості. Прем'єр-міністр і канцлер Шольц підкреслили необхідність того, щоб союзники донесли до Росії чіткий і послідовний сигнал, в тому числі про наслідки подальшого російського вторгнення в Україну", — сказано в заяві.

"Вони домовилися продовжити роботу разом і з іншими міжнародними партнерами над всеосяжним пакетом санкцій", - додали в офісі.

Деталі

Прем'єр-міністр, як повідомляється, підкреслив, що санкції повинні бути готові до негайного вступу в силу в разі подальшого вторгнення Росії в Україну.

Додамо

Як писав УНН, канцлер Німеччини Олаф Шольц і президент США Джо Байден повинні обговорити російсько-український конфлікт, Китай і "групу семи" на зустрічі у Вашингтоні наступного тижня.

Повідомлялося також, що канцлер ФРН Олаф Шольц 14 лютого відправиться до Києва, а на день пізніше відвідає Москву.

Українські Національні Новини

Політика