glibokovodniy-vipusk-mig-bi-vryatuvati-odeskiy-region-ale-poki-scho-nemaye-ni-proektu-ni-viroku-ekolog

"Глибоководний випуск" міг би врятувати Одеський регіон, але поки що немає ні проекту, ні вироку - еколог

 • 16890 переглядiв

КИЇВ. 22 листопада. УНН. Екологічний проект "Глибоководний випуск" не ввели в експлуатацію через шахрайські схеми одіозного Руслана Тарпана. Саме його фірма свого часу (2010 р - ред.), займалася реалізацією проекту, на який були витрачені шалені суми з бюджету України. Про це журналістам УНН розповів еколог Владислав Балинський.

Цитата

“Зараз ведеться ціла низка кримінальних розслідувань. Проектом займалося підприємство "Інкор Груп", яке входить в коло впливу бізнесмена Тарпана. Саме через ці розслідування і подальші звинувачення прокуратури — Тарпан знаходиться в розшуку, а місто так і не взяло на баланс вже існуючі об'єкти інфраструктури цього проекту. Просто не прийняло на баланс. Можливо, це була спроба переділу між одеськими бізнес-структурами, які так чи інакше впливали на розвиток міста.(...) Однозначно в разі запуску екологічна ситуація регіону покращилася б. Але чи варто було це тих грошей, які туди закладалися — складно сказати", — вважає еколог.

Деталі

Владислав Балинський детально розповів, навіщо Одесі потрібен "Глибоководний випуск" і з якою метою цей проект створювався.

"Передбачалося, що „Глибоководний випуск“ буде відводити стоки далі від берегової зони, відповідно вони будуть менше впливати на пляжну зону і на якість води в затоці. Але це тільки теорія, тому що спочатку в проекті було багато помилок. Труба повинна була бути набагато довшою, в два рази, тому що глибини в Одеській затоці дрібні, максимальна — 12 метрів, а „Глибоководний випуск“ передбачає близько 40 метрів глибини. "Випуск" важливий для регіону, але вимагає модернізації та реконструкції", — резюмував еколог.

По темі

Громадська організація "Зелений лист" звинуватила Руслана Тарпана, який переховується вже 4 роки від українських правоохоронців, у провалі важливого екологічного проекту "Глибоководного випуску".

У 2010-му році, коли роботи зі зведення "Глибоководного випуску" стартували, вартість робіт становила 585 мільйонів бюджетних гривень, що еквівалентно 73 мільйонам доларів за тодішнім курсом. Але "випуск" так і не запрацював: вагома частина грошей — зникла, а роботи з будівництва так і не довели до кінця. Головним підозрюваним у цій справі є Руслан Тарпан, який з 2017-го року переховується від правоохоронців України і вже розшукується Інтерполом.

У той же час, компанії, до яких причетний Тарпан досі працюють і не заарештовані детективами.

Українські Національні Новини

Суспільство