golova-derzhprikordonsluzhbi-vaktsinuvavsya-vid-covid-19-razom-z-inshimi-prikordonnikami

Голова Держприкордонслужби вакцинувався від COVID-19 разом з іншими прикордонниками

 • 12165 переглядiв

КИЇВ. 3 березня. УНН. Голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко вакцинувався від коронавірусної інфекції COVID-19. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу ДПСУ.

Цитата:

"Щеплення пройшло під час робочої поїздки в район операції Об’єднаних сил в 59-му військовому мобільному госпіталі в місті Сєверодонецьк препаратом Covishield (Oxford/AstraZeneca) індійського виробництва. Власним прикладом керівник прикордонного відомства показав необхідність вакцинації, яка допоможе долати пандемію", - йдеться в повідомленні.

Деталі

"Хочу, щоб підлеглі розуміли, що я буду першим серед прикордонників", - сказав Дейнеко.

Він закликав підлеглих не боятися процедури і робити щеплення від небезпечної хвороби.

"Коли є сумніви, коли є вагання – командир має бути першим. Впевнений, що решта прикордонників побачать, що в цьому немає нічого страшного і краще вакцинуватися", - додав очільник відомства.

"Він відмітив, що особисто ще не перехворів на ковід і тому для нього і тих хто ще також не хворів це вихід – отримати вакцину і не захворіти", - зазначається в повідомленні.

Разом з головою ДПСУ вакцинацію також пройшли і військовослужбовці Луганського прикордонного загону, зокрема, командир частини Юрій Петрів та семеро військовослужбовців за контрактом, серед яких дві жінки.

Так, перед щепленням всі дали згоду на вакцинацію, їм провели необхідний огляд – була виміряна температура, тиск та сатурація.

"По завершенню процедури всі почувалися добре, як і до щеплення. Всі прикордонники зауважили - процедура безболісна", - інформує ДПСУ.

Окрім того, зазначається, що серед персоналу Держприкордонслужби загалом зафіксовано майже 4700 випадків захворювання на COVID-19. Наразі на лікуванні ще перебувають 269 осіб. На жаль хвороба забрала життя у 10 працівників відомства.

Доповнення

Президент України Володимир Зеленський зробив щеплення від коронавірусної хвороби COVID-19 вакциною компанії AstraZeneca - у військовому госпіталі в Сєвєродонецьку.

Контекст

Напередодні міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що до національного плану вакцинації були внесені зміни для того, щоб надати можливість в публічний спосіб вакцинуватися від COVID-19 чиновникам та Президенту України Володимиру Зеленському.

В Україні 24 лютого стартувала вакцинація від COVID-19, першим щеплення отримав лікар із Черкас — вакциною Oxford/AstraZeneca.

Перша партія вакцин від коронавірусу прибула в Україну 23 лютого. Вантажний літак рейсом TK6289 Стамбул — Київ авіакомпанії Turkish Cargo сів в аеропорту в Україні об 11:07. Однак, вакцина летіла з Індії, з зупинкою у Стамбулі. 21 лютого 2021 року міністр охорони здоров’я Максим Степанов проконтролював відвантаження першої партії в 500 тис. вакцин AstraZeneca (CoviShield) з заводу-виробника в індійському місті Пуне.

Як повідомив голова МОЗ Максим Степанов, в Україну прибуло саме цих 500 тис. доз вакцини від коронавірусу Oxford/AstraZeneca (CoviShield).

Ситуація з вакцинами від COVID-19 в Україні

Україна наприкінці грудня уклала контракт на поставку вакцини китайського виробника — Sinovac Biotech. Йдеться про 1,9 млн доз, з можливістю, як стверджують у МОЗ, відмовитися від угоди і повернути сплачені за неї державні гроші — а це трохи менше мільярда гривень — у разі непідтвердження її достатньої ефективності.

Угода України з Sinovac проводиться через компанію-посередника в Україні “Лекхім”, яку вибрав сам виробник. Раніше агентство Reuters з посиланням на лист імпортера повідомило, що “Лекхім” просив українську владу про дозвіл відкласти перші поставки вакцин до квітня, посилаючись на затримки з отриманням експортної ліцензії від уряду Китаю і пізніше ухвалення українським парламентом спеціального закону про реєстрацію вакцин.

Тим часом міністр охорони здоров’я Максим Степанов оголосив, що Україна отримала підтвердження на поставку 12 млн доз вакцин виробництва компанії AstraZeneca і Novavax. 22 лютого у МОЗ також вказали, що Степанов домовився про додаткові 5 млн доз вакцини Novavax.

Водночас Україна долучилася до глобальної ініціативи COVAX. Україна може отримати 16 мільйонів доз вакцини від COVID-19 за ініціативою COVAX. Очікується, що безплатно.

Українські Національні Новини

Суспільство