ispaniya-ne-stane-zakrivati-kordoni-dlya-ukrayintsiv-ale-zminit-umovi-vyizdu

Іспанія не стане закривати кордони для українців, але змінить умови в'їзду

 • 17517 переглядiв

КИЇВ. 12 листопада. УНН. Кордони Іспанії залишаться відкритими для українців після того, як ЄС вилучив Україну з переліку безпечних країн для подорожей. Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, інформує УНН.

Цитата

"Іспанія залишиться відкритою для подорожей українців, які повністю вакцинувалися. Рішення набуде чинності 15.11", — ідеться у повідомленні.

Деталі

До 14 листопада подорожувати в Іспанію можна без надання довідок про вакцинацію або негативних результатів тестування на наявність COVID-19 за умови завчасного заповнення формуляра санітарного контролю.

Із 15 листопада для в'їзду на територію країни українці віком від 12 років мають надати:

  • довідку про повний курс вакцинації проти СOVID-19 вакциною, яку визнала ВООЗ (Comiranty/BionTech/Pfizer, AstraZeneca/Vaxzervria, Covishield, Janssen, Moderna, Coronavac/Sinovac) або Європейське агентство лікарських засобів (Comiranty/BionTech/Pfizer, Janssen, AstraZeneca/Vaxzervria, Spikevax/Moderna);
  • діагностичну довідку (негативний результат ПЛР-тестування за 72 години до в'їзду або негативний результат тестування на наявність антигенів за 48 годин до в'їзду);
  • довідку про одужання, яку визнаватимуть протягом 180 днів та після закінчення 11 днів з дня отримання першого позитивного тестування на коронавірус.

Усі пасажири, які прибувають до Іспанії повітряним або морським транспортом, зокрема з метою транзиту до інших країн, мають завчасно заповнити формуляр санітарного контролю (на порталі МОЗ Іспанії https://www.spth.gob.es/ або завантаживши мобільний додаток Spain Travel Health –SpTH– на телефон) та отримати QR код для надання на вимогу представників компанії перевізника перед посадкою, а також служб санітарного контролю в пункті пропуску в порту або аеропорту після прибуття до Іспанії.

Усі пасажири, які планують в’їхати до Іспанії, проходитимуть санітарний контроль у першому пункті в’їзду. Він передбачає перевірку документів, візуальне обстеження та вимірювання температури безконтактним способом.

Нагадаємо

9 листопада ЄС вилучив Україну зі списку країн, громадяни яких можуть подорожувати до країн Євросоюзу без додаткових обмежень, пов’язаних із коронавірусом.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Нардепу Гео Леросу вручили нову підозру

     • 25869 переглядiв

    Вакцинальний трамвай почав працювати в Одесі

     • 30331 переглядiв

    ЄС "непокоять" російські військові пересування поблизу України

     • 16844 переглядiв