kerivnitstvo-zsu-vidavlyuye-motivovani-kadri-z-armiyi-yarosh

Керівництво ЗСУ "видавлює" мотивовані кадри з армії - Ярош

 • 28134 переглядiв

КИЇВ. 9 вересня. УНН. Нинішня українська влада реагує на виклики, що існують на фронті, вкрай непрофесійно. Про це в ефірі одного з українських телеканалів заявив командувач Української добровольчої армії Дмитро Ярош, передає УНН.

На його думку, заборона на відкриття вогню у відповідь є порушенням всіх існуючих законів і статутів.

"Коли йде заборона на відкриття вогню у відповідь - це порушення всіх законів і статутів. Це неправильно, категорично неправильно. Зрозуміло, що Україна, в першу чергу, повинна бути мобілізована як морально, так і внутрішньо, щоб перемагати у цій війні. Натомість, відбувається демобілізація, і ми це бачимо по відтоку мотивованих кадрів із фронту, із ЗСУ і такий відтік йде постійно, і це велика проблема", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сенченко розповів, до чого призводить потворна кадрова політика в армії.

Ярош додав, що сказане стосується також СБУ і Національної гвардії.

"Там теж такі деморалізуючі процеси відбуваються. Це потрібно припиняти, інакше ми втратимо ЗСУ. Те, що робив Янукович сокирою - ці роблять м'якою силою, "видавлюючи" мотивовані кадри. А потім приходить те, що приходить - внутрішня поразка", - заявив командувач Української добровольчої армії.

Нагадаємо, згідно із заявою військового експерта Олександра Суркова, українська армія сьогодні відкочується до пострадянського варіанту. Всьому виною, з одного боку, "ситуація невизначеності", а з іншого - керівники ЗСУ, які мислять і діють не як військові, а "як чиновники у погонах".

Крім того, за словами експерта Гавриша, у ЗСУ відсутня сьогодні стратегія управління. Як наслідок, військові фахівці вже говорять про ймовірну скору ротацію головнокомандувача ЗСУ Руслана Хомчака. При цьому, як відзначають експерти, таке рішення Президента Зеленського буде підтримано, як з боку військових, так і громадянським суспільством.

Українські Національні Новини

Політика