khvilya-speki-diyshla-do-nimechchini

Хвиля спеки дійшла до Німеччини

 • 1254739 переглядiв

КИЇВ. 15 серпня. УНН. Тривала спека, яка охопила Європу, прийшла до Німеччини: у вівторок у Берліні оголосили попередження щодо погоди, повідомляє УНН з посиланням на Bloomberg.

Деталі

Червоне попередження про екстремальну спеку було оголошено для Берліна та районів на південний схід від міста. За даними компанії Maxar Technologies Inc., у вівторок температура сягне 31°C, а на вихідних може піднятися до 32°C.

Спекотна погода, як зазначається, збільшить ризик виникнення проблем зі здоров'ям для населення Німеччини, де майже третина людей старше 60 років. У той же час, лише близько одного з десяти німців має кондиціонер - у порівнянні з майже 90% домогосподарств у США, пише видання.

Франкфурт також готується до спекотних вихідних: температура перевищуватиме 30 градусів за Цельсієм протягом 5 днів, починаючи з суботи. Навіть у Гамбурзі на півночі ртутний стовпчик у суботу сягне 30,5°C, що на 6°C вище норми.

Доповнення

Цього літа Північну півкулю від США до Китаю вразили екстремальні погодні умови, що спричинили пожежі, повені та сильні шторми, оскільки зміна клімату збільшує інтенсивність теплових хвиль. Це сталося після найспекотнішого місяця у світі – липня.

У Парижі в п'ятницю спека сягала 32,5 градуса за Цельсієм, за даними Maxar. В Італії та інших частинах Франції спека чергується з сильними грозами і сильними повенями. У Флоренції може потеплішати до 38°C, в той час як в італійських Альпах очікуються сильні дощі, град і сильний вітер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майже 40°C та пожежна небезпека в окремих областях – Укргідрометеоцентр дав прогноз на тиждень

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Хвиля спеки дійшла до Німеччини

     • 1254739 переглядiв