krayini-nato-dopomagatimut-ukrayini-stilki-skilki-potribno-glava-mzs-nimechchini

Країни НАТО допомагатимуть Україні стільки, скільки потрібно – глава МЗС Німеччини

 • 139731 переглядiв

КИЇВ. 15 травня. УНН. Окремі країни Північноатлантичного Альянсу допомагатимуть Україні досягти перемоги у боротьбі з російською федерацією стільки часу, скільки знадобиться. Про це заявила міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок за результатами неформальної зустрічі глав МЗС країн НАТО, передає УНН.

Цитата

“Нам зрозуміло, що ця війна так швидко не закінчиться. Ми обговорили, як ми можемо надалі підтримати Україну, що ми можемо зробити найближчими тижнями та місяцями. Ми згодні, що на національному рівні, особливо щодо військової підтримки, ми не можемо і не припинятимемо постачати їй допомогу", – заявила Бербок.

Деталі

Вона зазначила, що країни-члени Альянсу не мають іншого виходу, як чітко дати зрозуміти, що Альянс повністю займає бік України.

Глава МЗС додала, що Німеччина та Захід були готові до діалогу з москвою. Однак саме росія брутально зруйнувала всі форми діалогу, останнім з яких був діалог у рамках ОБСЄ, яка намагалася в рамках Мінського процесу не допустити нинішню війну.

Доповнення

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав країни Альянсу продовжувати постачати Україні військову допомогу для боротьби з російською агресією.

Альянс у червні має намір визнати поведінку росії “прямою загрозою”. Так члени НАТО означать росії в новому стратегічному документі.

Українські Національні Новини

Політика