lukashenko-pidtverdiv-zatrimannya-biloruskoyi-opozitsionerki-kolesnikovoyi

Лукашенко підтвердив затримання білоруської опозіціонерки Колеснікової

 • 16383 переглядiв

КИЇВ. 8 вересня. УНН. Білоруський президент Олександр Лукашенко підтвердив затримання соратниці опозиційного кандидата в президенти Білорусі Світлани Тіхановської, члена президії координаційної ради опозиції в Білорусі Марії Колеснікової на кордоні з Україною. Про це він заявив під час інтерв'ю російським журналістам, передає УНН з посиланням на Telegram-канал журналіста Романа Бабаяна.

"Марія Колеснікова затримана за порушення правил перетину кордону. Разом з двома попутниками вона минулої ночі намагалася виїхати в Україну. На прикордонному переході вони пред'явили документи білоруським прикордонникам, після чого були пропущені на територію між РБ та Україною. Тут при повторній перевірці, Колесникову викинули з машини, а її попутники на авто прорвалися на територію України", - розповів Лукашенко.

Нагадаємо, українська держприкордонслужба заявляла, що члени Координаційної ради білоруської опозиції Антон Родненков та Іван Кравцов прибули до одного з українських пунктів пропуску на в'їзд в Україну, в той же час член президії Координаційної ради опозиції в Білорусі Марія Колеснікова в українські пункти пропуску не прибувала.

За даними білоруських прикордонників, опозиціонери Марія Колеснікова, Іван Кравцов та Антон Родненков, яких напередодні затримали силовики, нібито перетнули кордон Білорусі з Україною.

Вранці 7 вересня в центрі Мінська невідомими було викрадено Марію Колеснікову. На зв'язок також весь день не виходили Іван Кравцов та Антон Родненков.

Увечері того ж дня в МЗС Німеччини виступили із заявою, в якій вимагають від Мінська уточнити місцезнаходження Колеснікової. Зокрема, із закликом негайного звільнити політв'язнів до влади Білорусі звернулися в ЄС.

Українські Національні Новини

Новини Світу