mene-ne-tak-zrozumili-greta-tunberg-vibachilasya-za-zaklik-strachuvati-politikiv

Не так зрозуміли: Ґрета Тунберг вибачилася за заклик "страчувати" політиків

 • 13906 переглядiв

КИЇВ. 15 грудня. УНН. Шведська екоактивістка Ґрета Тунберг вибачилася за свій заклик "поставити до стіни" політиків. Вона пояснила,що у шведській мові таке словосполучення означає не "поставити когось до стіни, щоб розстріляти", а притягнути до відповідальності. Про це вона написала у своєму Twitter, передає УНН.

"Вчора я сказала, що ми повинні притягнути до відповідальності наших лідерів, і, на жаль, сказала "поставити їх на стіну". Швецькою: "att ställa någon mot väggen" (ставити когось до стіни) означає притягнути когось до відповідальності", - зазначила Тунберг.

Активістка додала, що вона і весь шкільний страйковий рух проти насилля.

"... імпровізувати виступи другою мовою. Але звичайно прошу вибачення, якщо хтось це неправильно зрозумів. Я можу висловити той факт, що я - як і весь шкільний страйковий рух - проти будь-якої можливої форми насильства. Само собою зрозуміло, але я все одно говорю", - додала вона.

Нагадаємо, Ґрета Тунберг виступила на екопротесті в Турині, присвяченому саміту Рамкової конвенції ООН про зміну клімату (COP-25). Там вона заявила, що екоактивіст мають продовжувати тиск на політиків, щоб ті відповідали за свої вчинки.

"Ми подбаємо про те, щоб поставити їх до стіни, й вони змушені будуть виконувати свою роботу, щоб захистити наше майбутнє", - наголосила Тунберг.

ЇЇ заклик про стіну набув широкого резонансу, так як у багатьох мовах він означає розстріл.

Нагадаємо, 16-річна екоактивістка зі Швеції Ґрета Тунберг визнана людиною 2019 року за версією журналу Time.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Нардеп Фельдман заявив про погрози на його адресу

     • 22128 переглядiв

    В Одесі з офісу винесли сейф з мільйоном

     • 29242 переглядiв