okupanti-u-berdyansku-pogrozhuyut-zhitelyam-perevirkami-telefoniv

Окупанти у Бердянську погрожують перевірками телефонів для пошуку українських ресурсів

 • 173254 переглядiв

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. У захопленому окупантами Бердянську Запорізької області жителям погрожують перевірками телефонів щодо підписок на українські ресурси. На це звернув увагу радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, пише УНН.

Цитата

"Бердянська окупаційна адміністрація повідомила про запровадження процедури огляду телефонів містян для пошуку підписок на проукраїнські телеграм-канали. Зокрема, «Бердянск. Сейчас», «Бердянск в оккупации», «Вазелин».
Це цілком звична для маріупольців, та абсолютно нова для бердянців частина процедури фільтрації в рамках оперативно-пошукових заходів", - зауважив Андрющенко.

Деталі

Telegram-канал журналістського проекту ASTRA при цьому повідомляє, що місцеві окупанти погрожують "відповідальністю", якщо городяни будуть підписані на українські канали. Також незаконно призначені співробітники "адміністрації" запустили робота для доносів. Як пише Telegram-канал, за перший раз за українську підписку користувачу загрожує попередження, за другий — штраф. "За злісні порушення" - кримінальна відповідальність.

"Задля безпеки, без втрати доступу до каналів за досвідом Маріуполя можемо порадити тимчасово видалити канали, аби не відображалісь у колонці “усі канали”, однак одразу знайте їх через пошуковий запит. Тоді вони будуть збережені в пошуку та в разі переходу в строку пошуку будуть одразу випадати в переліку каналів, які нещодавно шукали. На питання, звідки вони тут взялись, відповідати перевіряючим треба приблизно так “прочитав перелік каналів на ТГ-каналі влади та вирішив перевірити, чи раптом не підписаний. Тому вбивав в строку пошуку, побачив що немає підписки”. Окупанти думають, що вони розумні. Але ми точно хитріші та креативніші", - зазначив Андрющенко.

Додамо

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив, що окупанти не скасували контроль на кордоні Луганської області та росії.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Принц Гаррі випустить мемуари у січні 2023 року

     • 1036997 переглядiв

    Щонайменше 17 тіл: на Харківщині виявили масове поховання

     • 112065 переглядiв

    Нових випадків мавпячої віспи в Україні не фіксували

     • 306454 переглядiв