persha-partiya-vaktsini-astrazeneca-bula-dostavlena-v-latviyu-z-porushennyam-temperaturnogo-rezhimu

Перша партія вакцини AstraZeneca була доставлена в Латвію з порушенням температурного режиму

 • 19594 переглядiв

КИЇВ. 8 лютого. УНН. Постачальник при перевезенні партії вакцин AstraZeneca, призначеної для Латвії, допустив відступ від процедури - температура доставки була на півградуса нижче, ніж треба. Про це УНН повідомляє з посиланням на Delfi.

Деталі

Латвія отримала першу партію вакцин AstraZeneca, але час доставки вакцини температура була на півградуса нижче встановленої виробником - від двох до восьми градусів Цельсія. Влада країни звернулася до виробника для отримання дозволу на використання препарату.

Перевізника вакцин вибирає виробник, зазначає ЗМІ. Латвія в отримала 7200 доз вакцини AstraZeneca.

Пізніше AstraZeneca підтвердила, що таке відхилення від температури не впливає на якість вакцини.

Тепер вакцина буде використана для вакцинації медиків, фармацевтів, а також клієнтів і працівників центрів соціального догляду.

Вакцинація від COVID-19 в Україні

Україна, де ще не стартувала вакцинація, уклала контракт на поставку вакцини китайського виробника - Sinovac Biotech. Йдеться про 1,9 млн доз, з можливістю, як стверджують в МОЗ, відмовитися від угоди і повернути сплачені за неї державні гроші - а це трохи менше мільярда гривень - у разі непідтвердження її достатню ефективність.

Такі заяви звучать на тлі оприлюднених результатів досліджень по ефективності цієї вакцини в 50,38% в Бразилії, яка також домовилася про цю вакцину і вже почала масово прищеплювати людей 18 січня.

Вакцину також вже почали застосовувати в Туреччині та Індонезії - з 13-14 січня.

Міністр охорони здоров'я Маским Степанов раніше заявляв, що в лютому Україна повинна отримати 700 тис. доз китайської вакцини Sinovac.

Він також оголосив 5 лютого, що Україна отримала підтвердження на поставку 12 млн доз вакцин виробництва компаній AstraZeneca і Novavax.

У той же час Україна приєдналася до глобальної ініціативи COVAX. Україна може отримати 16 млн доз вакцини від COVID-19 з ініціативи COVAX. Очікується, що безкоштовно.

На сьогодні відомо, що в Україну повинні поставити 117 тис. доз вакцин компанії Pfizer в рамках глобальної ініціативи COVAX. Крім того очікується, що в рамках глобальної ініціативи COVAX Україна отримає від 2,2 млн до 3,7 млн доз вакцин компанії AstraZeneca.

Старт вакцинації в Україні очікується в середині лютого.

Українські Національні Новини

Новини Світу