pislya-zelenskogo-makron-obgovoriv-iz-putinim-situatsiyu-navkolo-zaes

Після Зеленського: Макрон обговорив із путіним ситуацію навколо ЗАЕС

 • 177349 переглядiв

КИЇВ. 11 вересня. УНН. Президент Франції Еммануель Макрон провів переговори з російським диктатором володимиром путіним. Вони обговорили ситуацію довкола Запорізької атомної електростанції. Про це повідомляє пресслужба кремля, передає УНН.

Зазначається, що телефонна розмова відбулася з ініціативи французької сторони.

Цитата

«Проведено докладний та відвертий обмін думками щодо ситуації в Україні з упором на питання забезпечення безпеки Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС)», - йдеться у повідомленні.

Деталі

Пресслужба повторила кремлівський наратив, що нібито відбуваються регулярні українські атаки на об'єкти ЗАЕС, включаючи сховище радіоактивних відходів, що загрожує катастрофічними наслідками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді управляючих МАГАТЕ підготували проект резолюції із закликом до рф залишити ЗАЕС

путін інформував про нібито вжиті російськими фахівцями заходи щодо забезпечення фізичного захисту станції і наголосив на необхідності впливу на київську владу для того, щоб обстріл станції було негайно припинено.

«Виражена взаємна готовність до неполітизованої взаємодії щодо ситуації навколо ЗАЕС за участю МАГАТЕ», - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гендиректор МАГАТЕ закликав негайного припинити обстріл ЗАЕС

путін також заявив, що нібито українські силовики, використовуючи зброю, що поставляється країнами Заходу, продовжують цілеспрямовані масовані обстріли цивільної інфраструктури міст Донбасу.

«Під час обговорення проблематики глобальної продовольчої безпеки підтверджено позицію про те, що зерно, що вивозиться з чорноморських портів, має спрямовуватися насамперед на потреби країн, що розвиваються. З цією метою дуже важливо, щоб по лінії Єврокомісії не створювалися перешкоди на шляху постачання російських сільгосппродуктів та добрив на ринки країн Африки, Близького Сходу та Латинської Америки. Зумовлено продовжити діалог з усіх порушених питань на різних, у тому числі міністерському, рівнях», - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британська розвідка повідомляла, що росія поширює фейки про вивезення зерна з України, щоб відвести від себе провину

Доповнення

Раніше Макрон обговорив із Зеленським ситуацію на ЗАЕС.

Українські Національні Новини

Новини Світу