radnik-kantslera-frn-pletner-khoche-obgovoriti-u-sichni-z-kozakom-situatsiyu-schodo-ukrayini-zmi

Радник канцлера ФРН Плетнер хоче обговорити у січні з Козаком ситуацію щодо України - ЗМІ

 • 13946 переглядiв

КИЇВ. 24 грудня. УНН. Радник канцлера Німеччини Олафа Шольца Єнс Плетнер збирається зустрітися в січні із заступником глави Адміністрації президента Росії Дмитром Козаком для обговорення військового конфлікту в Україні. Як повідомляє агентство DPA з посиланням на джерела в німецькому уряді, сторони сьогодні провели телефонні переговори, передає УНН.

Деталі

Як інформує відомство, Плетнер під час сьогоднішнього діалогу висловив стурбованість у зв'язку з ситуацією в Україні, а також закликав Росію до деескалації.

Повідомляється, що чиновник виступив за продовження співпраці в рамках нормандського формату, додавши, що це залишається метою Німеччини.

Агентство також пише, що Плетнер і Козак збираються зустрітися на початку січня для обговорення конфлікту навколо України.

Додамо

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що єдиною правильною стратегією, яка змусить Російську Федерацію піти на деескалацію - це стримування.

Глава МЗС Німеччини Анналена Бербок заявила, що нарощування російської військової потужності вздовж кордону з Україною викликає у Німеччини серйозну заклопотаність.

Вона додала, що будь-яка нова військова агресія проти України матиме величезні політичні та економічні наслідки для Росії.

За її словами, важливо не допустити руйнування "нормандського формату" Росією.

Українські Національні Новини

Новини Світу