rosiyskiy-stavlenik-aksonov-vistupiv-za-kriminalne-peresliduvannya-organizatoriv-vodnoyi-blokadi-krimu

Російський ставленик Аксьонов виступив за кримінальне переслідування організаторів "водної блокади Криму"

 • 15156 переглядiв

КИЇВ. 11 вересня. УНН. Підконтрольний Росії "голова" окупованого Криму Сергій Аксьонов вважає за необхідне порушити кримінальні справи щодо організаторів так званої "водної блокади Криму". Про це він написав на своїй сторінці "ВКонтакте", передає УНН.

"Перекривши Північно-Кримський канал, по якому понад два мільйони жителів півострова отримували понад 80% прісної води, Київ скоїв злочин. Це можна розцінювати як екоцид, як державний тероризм і спробу створити в регіоні масштабну гуманітарну катастрофу. І вже точно як грубе порушення основоположних прав людини. Вважаю, що в Росії проти організаторів водної блокади повинні бути порушені кримінальні справи. А там і до міжнародного трибуналу справа дійде", - написав Аксьонов в п'ятницю.

Раніше сьогодні в МЗС Росії заявили, що нібито навмисне введення Україною "водної блокади" Криму може розцінюватися як "порушення" Україною своїх правозахисних зобов'язань, закріплених в міжнародних документах.

Як повідомляв УНН, дніпровська прісна вода через Північно-Кримський канал піде в АР Крим лише після того, як український півострів буде деокупуваний.

Українські Національні Новини

Політика