soratniki-saakashvili-zayavili-scho-eksprezident-pribuv-do-gruziyi-chotiri-dni-tomu

Соратники Саакашвілі заявили, що експрезидент прибув до Грузії чотири дні тому

 • 21178 переглядiв

КИЇВ. 1 жовтня. УНН. Третій президент Грузії Михайло Саакашвілі повернувся на батьківщину чотири дні тому. Про це повідомили член заснованої Саакашвілі партії "Єдиний національний рух" (ЄНР) і одна з найближчих соратниць експрезидента Ека Херхеулідзе, передає УНН з посиланням на Новини Грузія.

Цитата

"Сьогодні не перший день, коли Михайло Саакашвілі перебуває в Тбілісі, він знаходиться в Грузії вже четвертий день, і цей прогнилий уряд не має про це ніякої інформації. Тому я думаю, що це набагато більша проблема, ніж те, що Михайло Саакашвілі перебуває у в'язниці", - сказав Херхеулідзе.

Деталі

Вона також розповіла, що експрезидент встиг побувати в різних частинах Тбілісі, а напередодні і зовсім перебував біля Будинку уряду Грузії в самому центрі столиці. Херхеулідзе додала, що затримання не було для Саакашвілі несподіванкою, і він абсолютно усвідомлено прийняв рішення про своє повернення на батьківщину.

Доповнення

Прем'єр-міністр країни Іраклій Гарібашвілі заявив, що третій президент Грузії Михайло Саакашвілі затриманий в Грузії.

Потім Саакашвілі перевели в колонію Руставі.

Контекст

Колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі сьогодні заявив, що приїхав в Батумі, через вісім років після від'їзду з Грузії.

У той же час в міністерстві внутрішніх справ Грузії заявили, що колишній президент не перетинав державний кордон країни.

Що було раніше

Саакашвілі заявив, що 2 жовтня збирається прилетіти у Тбілісі. Фото авіаквитка з Києва він опублікував в Facebook. Влада ж Грузії говорила, що в разі прильоту - політику загрожує в'язниця.

2 жовтня в Грузії пройдуть муніципальні вибори, на яких також будуть обирати в тому числі мера Тбілісі. Зараз мер - представник правлячої партії "Грузинська мрія" Каха Каладзе. Опонентом його буде депутат Ніка Мелія від опозиційної партії "Єдиний національний рух". Її засновником є Саакашвілі.

Третій президент Грузії Михайло Саакашвілі покинув Грузію в 2013 році, відразу після цього проти нього порушили кримінальні справи.

Саакашвілі, як повідомлялося, визнаний тбіліським судом винним у перевищенні службових повноважень і заочно засуджений до трьох і шести років позбавлення волі за двома кримінальними справами. Ще дві кримінальні справи за тими ж статтями, за повідомленнями, розглядаються в судових інстанціях.

Українські Національні Новини

Політика