truba-khoche-zaboroniti-ofitsiyne-oprilyudnennya-rezultativ-konkursu-do-radi-gromadskogo-kontrolyu

Труба хоче заборонити офіційне оприлюднення результатів конкурсу до Ради громадського контролю

 • 11148 переглядiв

КИЇВ. 22 жовтня. УНН. Директор Державного бюро розслідувань не став оголошувати склад переможців до Ради громадського контрольного і хоче заборонити їх оголошення. Про це повідомив громадський активіст, один з переможців конкурсного відбору Василь Апасов, передає УНН.

"Директор ДБР вирішив не оголошувати, у відведений законом 10 денний термін, склад переможців до Ради громадського контролю.

За нашою інформацією, Директор, через контрольованих учасників голосування, які не пройшли до Ради, хоче ініціювати заборону на оприлюднення результатів голосування через суд", - написав Апасов.

Він зазначив, що термін оголошення результатів конкурсу закінчився 21 жовтня.

Нагадаємо, раніше переможці конкурсу звернулися із заявою до Генеральної прокуратури за фактом вчинення директором ДБР злочину, передбаченого ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).

У своєму зверненні вони заявили про тиск і погрози на їхню адресу з боку Романа Труби.

Нагадаємо, після оголошення результатів конкурсу в Державному бюро розслідувань заявили, що проведуть розслідування виявлених обставин, які можуть свідчити про можливе масове організоване голосування під час обрання членів Ради громадського контролю при ДБР.

"Виявлені обставини, які можуть свідчити про можливе масове організоване голосування під час обрання членів Ради громадського контролю при Державному бюро розслідувань на користь перших 13 кандидатів в рейтингу", - йдеться в повідомленні.

За цими даними було зареєстровано кримінальне провадження.

Директор ДБР наголосив, що навіть при виявленні можливих правопорушень він зобов'язаний призначити склад РГК. У той же час він закликав переможців написати заяви про невключення їх кандидатур до складу Ради для проведення повторного конкурсу.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У зоні ЧАЕС затримали сталкерів із Білорусі та Литви

     • 9730 переглядiв

    У центрі Харкова влаштували стрілянину, є поранені

     • 15045 переглядiв

    Делегація Ради у ПА ЄВРОНЕСТ обрала нового голову

     • 10685 переглядiв