u-fk-dinamo-zyavivsya-wikileaks-z-ofshornoyu-bukhgalteriyeyu-bloger

У ФК "Динамо" з'явився WikiLeaks з офшорною бухгалтерією - блогер

 • 8163 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. У ФК "Динамо" Київ "з'явився персональний "WikiLeaks" з офшорною бухгалтерією. Про це на своїй сторінці у Facebook написав блогер Денис Гороховський, передає УНН.

Так, на сайті "DynamoLeaks" опубліковані різні документи фінансового характеру, пише блогер.

Проаналізувавши деякі з них, Гороховський зазначив, що київський ФК раніше "оптимізував свої витрати" через якусь офшорну компанію Newport Management LTD, а тепер продовжує це робити через кіпрську компанію Dynamo Kiev (Cyprus) LTD.

"Newport Management LTD працювала з 2015 року по лютий 2017 року, після чого її діяльність була тимчасово припинена. Пізніше, у серпні 2018 року компанія була перереєстрована з новою адресою в Англії", - написав він.

Далі, посилаючись на документи "DynamoLeaks", Гороховський уточнив, що лише за 2 місяці 2017 року Newport Management LTD виплатив динамівцям більше 2 млн доларів у вигляді заробітних плат і гонорарів: 1,5 млн дол. + 685 тис. євро + 4,3 тис. фунтів стерлінгів, що еквівалентно майже 65 млн грн.

"І це тоді, коли "Динамо" показало українській податковій, що у них РІЧНИЙ (за 12 міс.) зарплатний фонд становить всього 55,5 млн грн. Але як таке можливо, якщо лише Newport Management LTD за 2 місяці закинув на рахунки клубу 65 млн грн для зп??" - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Юристи апелюють до совісті гравців "Динамо" через несплату військового збору

Починаючи з березня 2017-го, Newport Management LTD відступила всі свої права новому офшору - Dynamo Kiev (Cyprus) LTD, розповів Гороховський і, посилаючись на документи "DynamoLeaks", припустив, що сама схема офшорного фінансування клубу продовжила своє існування.

"Лише тепер гроші щомісяця закидають на рахунки ФК з Кіпру (Dynamo Kiev (Cyprus) LTD)", - написав він, додавши, що сайт "DynamoLeaks" містить багато цікавої інформації.

"Поки ж, з першого погляду, можу сказати, що звинувачення ФК "Динамо" у несплаті податків виглядають дуже навіть правдоподібними. І смію припустити, що поки я пишу пост, вже низка спортивних журналістів більш детально вивчають ці документи. Так що будемо стежити за новинами", - резюмував Гороховський.

Нагадаємо, як раніше писали ЗМІ, офіційна зарплата динамівців декларується на рівні 18-20 тис. грн на місяць.

Також нагадаємо, раніше ветеран АТО звинуватив власників "Динамо" у несплаті близько 30 млн грн військового збору.

Українські Національні Новини

Спорт