u-kazakhstani-zagovorili-pro-neobkhidnist-zaklikati-chleniv-odkb-vvesti-viyska-do-krayini

У Казахстані заговорили про необхідність закликати членів ОДКБ ввести війська до країни

 • 22495 переглядiв

КИЇВ. 5 січня. УНН. Генерал-майор ВПС Казахстану Токтар Аубакіров на державному телеканалі "Хабар" закликав усіх членів ОДКБ (Організації Договору про колективну безпеку) ввести війська в країну. Про це УНН повідомляє з посиланням на Telegram канал "Baza".

Цитата

“Треба кликати з великого об'єднання. Не з однієї країни. Якщо увійде одна країна, наші сусіди, тоді вони не вийдуть. Нехай це велике об'єднання увійде і допоможе нам з військами", - заявив він.

Деталі

За словами Аубакірова, ввести війська повинні саме всі країни, що входять в ОДКБ, а не одна.

Як відомо, в ОДКБ входять Росія, Вірменія, Білорусь, Казахстан, Киргизстан і Таджикистан.

Додамо

Сьогодні президент Білорусі Олександр Лукашенко обговорив ситуацію в Казахстані з Володимиром Путіним, і президентом Казахстану Касим-Жомартом Токаєвим.

У білоруського лідера заявили, що в постійному контакті знаходяться лідери всіх країн ОДКБ.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв звернувся до народу і заявив, що вступає на посаду голови Ради безпеки і планує "діяти жорстко". Нурсултан Назарбаєв на тлі протестів йде у відставку.

До слова, активісти знесли пам'ятник експрезиденту в Талдикоргані.

Крім того, ЗМІ повідомляють, що протестувальники в Алматі захопили резиденцію президента Казахстану Касим-Жомарта Токаєва, зараз будівля горить.

По всьому Казахстану зараз відбуваються протести і захоплення будівель. У місті Атирау поліція почала стріляти по протестуючих, в результаті чого один з активістів загинув від пострілу в голову.

Українські Національні Новини

Новини Світу