u-rf-doriknuli-ukrayini-cherez-vidsutnist-khoch-yakogos-statusu-rosiyskoyi-movi

У РФ дорікнули Україні за відсутність "хоч якогось статусу" російської мови

 • 9940 переглядiв

КИЇВ. 26 грудня. УНН. У Міністерстві закордонних справ РФ дорікнули владі України через відсутність в країні "хоч якогось статусу" російської мови. Про це повідомила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова на брифінгу в середу, передає кореспондент УНН.

"Цинізм української влади, по-суті легітимізуючої асиміляційний курс керівництва своєї країни, перевершує всі мислимі межі.  Російській мові, якою розмовляє більшість країни, на якій говорять керівники міст, представники уряду, журналісти, не можуть надати хоч якийсь статус в державі, чия культура створювалася в тому числі з використанням цієї російської мови, і при цьому проводять круглі столи щодо наших корінних народів і їхніх прав", - заявила Захарова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кандидати в президенти повинні будуть надати сертифікат про знання української

За її словами, українським політикам і депутатам варто "звернути увагу на власні проблеми і розв'язання найскладніших соціально-економічних завдань і суперечностей в своєму суспільстві, в тому числі таких, що мають етнічне, мовне та релігійне забарвлення".

Нагадаємо, раніше Захарова назвала плани українських кораблів зробити спробу пройти через Керченську протоку після недавнього захоплення ФСБ Росії українських моряків "нової провокацією".

Українські Національні Новини

Політика