u-stolichniy-miskradi-viznali-vlasne-bezsillya-u-borotbi-z-vulichnoyu-torgivleyu

У столичній міськраді визнали власне безсилля у боротьбі з вуличною торгівлею

 • 7408 переглядiв

КИЇВ. 16 січня. УНН. У муніципальної влади немає достатньо влади, щоб боротися з вуличною торгівлею. Також, не може впоратися з цією проблемою і поліція, яка, ймовірно, просто не хоче працювати. Таку думку у коментарі УНН висловив депутат КМР, заступник голови постійної комісії Київської міської ради з питань торгівлі, підприємництва та регуляторної політики Сергій Башлаков.

"Стихійна торгівля - на те вона і стихійна, тому що незаконна. За дотриманням законодавства у нас стежать правоохоронні органи. У муніципальної влади немає ніяких своїх правоохоронних органів. Поліція громадського порядку не має жодного підпорядкування муніципальній владі. І з точки зору муніципальної влади, тут впливів (на порушників) ніяких бути не може. За цим повинна стежити правоохоронна система.

Ми порушували це питання велику кількість разів, тому що проблем дійсно багато. Перше - людям незручно ходити, стихійна торгівля займає тротуари, переходи, входи у метро і так далі. Друге - не зрозуміло, чим вони там торгують, незрозуміло, якої якості продукти продають, і вони можуть бути небезпечні. Третє - незрозуміло, що за товар і яке у нього походження. За великим рахунком, через стихійну торгівлю можна організовувати все що завгодно, у тому числі, і контрабанду, будь-який контрафактний товар. Тут цілий букет проблем, починаючи з економічних і закінчуючи соціальними", - вважає депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ВР розповіли, як врегулювати вуличну торгівлю їжею

При цьому, за словами Башлакова, поліція у боротьбі з вуличною торгівлею "розводить руками".

"Реальної влади муніципалітети не мають. Так ось, ми запрошували кілька разів представників поліції на комісію з торгівлі, і це були якісь безпорадні пояснення - "ось що ми можемо зробити, ми їх ганяємо, а вони все одно продовжують". Таке відчуття, що немає у них ні інструментів, ні можливостей це робити. Хоча я думаю, що вся справа у відсутності бажання працювати", - підкреслив він.

Нагадаємо, як писав УНН, на думку нардепа Івана Куліченка, столична влада має всі важелі і законодавчу основу для того, щоб протидіяти незаконній вуличній торгівлі, однак цього не робить.

Також нагадаємо, за даними Держпродспоживслужби Києва, у столиці кожен третій кіоск з шаурмою працює нелегально.

Додамо, що, за словами політика Сергія Тригубенка, в Україні за масові отруєння винні не несуть ніякої відповідальності.

Українські Національні Новини

Економіка