u-svoyiy-statti-pro-ukrayinu-putin-vipravdovuyetsya-za-okupatsiyu-nashikh-teritoriy-ekspert

У своїй статті про Україну Путін виправдовується за окупацію наших територій - експерт

 • 35424 переглядiв

КИЇВ. 13 липня. УНН. Стаття президента Росії Володимира Путіна про історичну єдність з Україною є черговою маніпуляцією і роботою на внутрішній електорат. Про це журналісту УНН розповів політолог-міжнародник Антон Кучухідзе.

Якщо читати статтю "між рядків", то можна побачити посил, з яким держава-агресор звертається до України - виправдання своїх агресивних дій на Донбасі, вважає експерт.

Цитата:

"Фактично він (Путін - ред.) виправдовує свої агресивні дії на території України нібито розповіддю, що в Україні були лояльні люди, які не розглядають Україну, як анти-Росію, і що в Україні є люди, які не проти Росії", - зазначає експерт.

Деталі

Кучухідзе зазначає, що свого роду це натяк на те, що Росія не збирається припиняти агресивну політику щодо України.

Водночас, ця стаття, опублікована українською мовою на сайті президента Росії, є виборчою кампанією провладної партії. Відомо, що 17 вересня в Росії пройдуть вибори в Державну думу.

"Путін же у них "цар-батюшка". З огляду на те, що у них вибори намічаються - це один з механізмів виборчої кампанії провладної партії. Коли в країні такий провал з коронавірусом, з вакцинацією, стільки сотень тисяч хворих, я вже не кажу про померлих людей. Звичайно, усі ці внутрішні провали потрібно перекривати історичною значимістю об'єднання земель", - додає політолог.

Цей вчинок також є психологічною маніпуляцією. Таким чином, російський уряд показує, що "в Росії ми українців поважаємо, а ось тоді, у подіях на Донбасі і в Криму право українців на мову не поважали".

Цитата:

"Я вважаю це все маніпуляцією, політичною технологією і грою на електорат. Якщо вони так люб'язно розповідають, що ми з ними такі друзі, і у нас історична єдність - то нехай вивезуть війська з Донбасу і Криму", - додав Кучухідзе.

Водночас, для української сторони такий вчинок країни-агресора лише додає аргументованості для подальшого проштовхування позиції щодо посилення тиску на Росію, додає експерт.

"Я думаю, що МЗС виступить із заявою про засудження, і це нормальна реакція на цю історію. Такі статті нам тільки доповнюють аргументованість президенту і МЗС, що це наш ворог, щоб ніхто про це не забував. Тому що деякі європейські країни люблять про це забувати", - резюмував політолог.

Контекст

12 липня Володимир Путін опублікував раніше обіцяну статтю про те, що українці і росіяни нібито "один народ", де він пояснив свої погляди на це питання.

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що проаналізує і дасть відповідь на статтю президента Росії Володимира Путіна про українців і росіян.

Українські Національні Новини

Політика