u-yevroparlamenti-zaklikali-yes-brati-aktivnu-uchast-u-peregovorakh-z-rf-schodo-ukrayini

У Європарламенті закликали ЄС брати активну участь у переговорах з РФ щодо України

 • 13633 переглядiв

КИЇВ. 31 грудня. УНН. Європейський союз повинен брати активну участь у переговорах щодо так званих "гарантій безпеки" Росії, зокрема в питаннях, що стосуються України. Про це заявив голова провідної фракції Європарламенту Європейської народної партії (ЄНП) Манфред Вебер в інтерв'ю виданням медіа групи Funke, пише УНН з посиланням на Spiegel.

Цитата

"ЄС повинен сидіти за столом переговорів про майбутню архітектуру безпеки Європи в якості однієї з головних зацікавлених сторін", - сказав Вебер.

Для цього, за його словами, "необхідна єдність країн ЄС, а також емансипація ЄС в галузі зовнішньої політики і політики безпеки".

"Ми повинні бути не прохачем, а фактором влади", - сказав Вебер. Однак це спрацює тільки в тому випадку, якщо у всіх країн ЄС буде бажання зробити це і буде єдність, вважає він.

Деталі

Вебер вважає важливим кроком відновлення переговорів між західним співтовариством і російським керівництвом.

"Багато в чому неприйнятні вимоги Кремля не становлять основу переговорів", - вважає європейський політик. Навпаки, на його думку, повинна бути "дискусія на рівних, що поважає інтереси і суверенітет всіх держав".

Додамо

У телефонній розмові, що відбулася напередодні, президенти Росії і США Володимир Путін і Джо Байден підтвердили, що на майбутніх переговорах з безпеки будуть як галузі, де можна досягти значущого прогресу, так і напрямки, за якими згода може бути неможлива, зазначив представник адміністрації.

Майбутні переговори повинні пройти в січні, після Різдвяних свят.

Зазначимо, що раніше глава дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель заявив, що вважає абсурдними умови, за яких так звані "гарантії безпеки", яких вимагає Росія, обговорювалися б без Європи.

Українські Національні Новини

Політика