v-opu-zagubili-zvernennya-odesita-yakomu-zelenskiy-poobitsyav-vzyati-pid-kontrol-situatsiyu-zi-shkolami

В ОПУ "загубили" звернення одесита, якому Зеленський пообіцяв "взяти під контроль" ситуацію зі школами

 • 29266 переглядiв

КИЇВ. 30 вересня. УНН. Правозахисника, якому Президент України Володимир Зеленський пообіцяв взяти під особистий контроль кризу зі школами в одному із районів Одеси, в Офісі Президента ігнорують: на дзвінки не відповідають, письмового звернення знайти не можуть. Про це УНН повідомив правозахисник громадської організації "Спільна мета" Артем Каспарян, який особисто передав звернення Володимиру Зеленському у руки.

"На мої телефонні дзвінки відповідальна особа в Офісі Президента не відповідає, а якщо і відповідає, то не дає ніякої інформації щодо вирішення проблеми. А я просто хочу дізнатися, на якому етапі перебуває розгляд нашого питання. Тоді Зеленський пообіцяв "набрати" Труханова, розібратися у ситуації і допомогти, але ніякої подальшої реакції не послідувало. Думаю, це питання буде заблоковано до місцевих виборів", - розповів правозахисник.

На питання про те, чи взяв Президент України "під особистий контроль" проблему одеситів із відсутністю шкіл в одному з густонаселених житлових районів Альтаїра, яка доля розгляду письмового звернення і чи буде вирішена гостра проблема жителів міста, в Офісі Президента УНН відповіли, що за 2020 рік зареєстровані звернення від Артема Каспаряна у них відсутні. І це незважаючи на відеозапис, на якому правозахисник особисто передає Президенту письмове звернення, підписане жителями проблемного району.

Громадська організація "Спільна мета" відома в Одесі тим, що, у тому числі, веде боротьбу з хаотичною і незаконною забудовою узбережжя, а також забудовниками, які порушують містобудівні норми і дозвільну документацію. Так, завдяки їх діяльності, резонансне будівництво житлового комплексу "Граф у моря" на узбережжі Одеси заблоковано - принаймні на півроку у судовому порядку (на час проведення експертизи).

Нагадаємо, раніше УНН писав, що одеських активістів і місцевих жителів обурила видача Одеською міськрадою чергових ділянок землі у районі Альтаїра під будівництво багатоповерхівок литовською компанією "Ханбер" Гердаса Дубріцкаса, де не один рік вимагають побудувати школи та дитсадки.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    ВР сьогодні працюватиме до вичерпання порядку денного

     • 11190 переглядiв

    Cпалах COVID-19 у Раді: тестуватимуть нардепів з симптомами

     • 18892 переглядiв