finlyandiya-nachala-v-5-raz-bolshe-proizvodit-oruzhie-posle-rossiiskogo-vtorzheniya-v-ukrainu

Финляндия начала в 5 раз больше производить оружие после российского вторжения в Украину

 • 112018 переглядiв

Финляндия увеличила внутреннее производство боеприпасов в пять раз после вторжения России в Украину и планирует увеличить его в десять раз благодаря новому финансированию ЕС и государства в поддержку Украины.

У грудні 2023 року Міністерство оборони Фінляндії виділило близько 24 млн євро на збільшення внутрішнього виробництва боєприпасів - стимулом стало російське повномасштабне вторження в Україну. Про це розробляє фінський громадський ведучий Yle, передає УНН .

Деталі

Міністр оборони Антті Хакк'янен заявив, що рішення Європейської комісії про фінансування "відповідає плану, розробленому Міністерством оборони в грудні".

Це рішення, за його словами, фінансує інвестиції, які мають вирішальне значення для забезпечення військової безпеки довгострокової підтримки України.

Спеціальний експерт Міністерства оборони Фінляндії Франс Пелтонен Однак, що із-за довічного часу - вітчизняне виробництво боєприпасів вже виросло в п'ять разів. За його словами, прийняті зараз рішення про фінансування ЄС і держави підвищити поточний рівень.

У виданні відзначили, що якщо інвестиції будуть реалізовані, у Фінляндії буде вироблено в десять разів більше боєприпасів, ніж до початку війни в Україні, а це, у свою чергу, допоможе підтримати Україну і надати зброю.

МЗС Фінляндії назвало можливим відправлення військ країн заходу в Україну16.03.24, 00:40

Лилия Подоляк

Война

    Популярные

    Новости по теме

    В США запустили первую морскую ветряную электростанцию

     • 65872 переглядiв

    В Сызрани в России горит нефтеперерабатывающий завод

     • 59267 переглядiв

    Украинская ПВО уничтожила 2 шахеды

     • 38533 переглядiв

    ХАМАС и йеменские хуситы тайно встретились - France-Presse

     • 109024 переглядiв

    Израильские власти одобрили план атаки на Рафах

     • 38685 переглядiв