nemaye-zhodnikh-sumniviv-scho-robota-zernovogo-koridoru-bude-prodovzhena-pislya-22-listopada-kubrakov

Немає жодних сумнівів, що робота "зернового коридору" буде продовжена після 22 листопада – Кубраков

 • 173868 переглядiв

КИЇВ. 16 жовтня. УНН. Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков заявив, що немає жодних сумнівів, що робота «зернового коридору» буде продовжена після 22 листопада. Про це УНН повідомляє з посиланням на Міністерство інфраструктури України.

Повідомляється, що 16 жовтня, в Спільному координаційному центрі в Стамбулі Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков зустрівся з Міністром оборони Туреччини Хулусі Акаром.

Цитата

«Сьогодні разом з Міністром оборони Туреччини Хулусі Акаром обговорили хід реалізації «Зернової ініціативи». З моменту старту і до сьогодні вже експортовано понад 7,7 мільйона тонн агропродукції, що вже стабілізувало ціни на продовольство та протидіє загрозі глобального голоду», - повідомив Кубраков.

Деталі

За його словами, сторони-учасники «Ініціативи» – ООН, Туреччина та Україна, висловили готовність продовжити її дію і запевнили у докладанні максимальних зусиль для її успішної реалізації.

«На даний момент немає жодних сумнівів, що робота «зернового коридору» буде продовжена після 22 листопада», – сказав Кубраков.

Доповнення

16 жовтня з портів Одеса та Південний у межах "зернової ініціативи" вийшло ще чотири судна з українською агропродукцією.

22 липня Україна, ООН, Туреччина та росія підписали угоду (Україна й росія окремо) щодо безпечного проходу суден через українські порти (Одеса, Чорноморськ, Південний), які було заблоковано після вторгнення рф 24 лютого.

Україна є великим експортером зерна, тому блокада портів затримала в країні десятки мільйонів тонн зернових. Перше судно із зерном у межах угоди вийшло з порту Одеси 1 серпня. Перше судно під завантаження зайшло в порт Одещини 6 серпня.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Сербія закриває посольство в Україні

     • 311826 переглядiв

    До 22° тепла і без опадів: прогноз погоди на завтра

     • 142339 переглядiв