u-ssha-zayavili-scho-busterna-doza-pfizer-ne-potribna-dlya-zakhistu-vid-covid-19

У США заявили, що бустерна доза Pfizer не потрібна для захисту від COVID-19

 • 20266 переглядiв

КИЇВ. 16 вересня. УНН. Вчені Агентства з контролю за харчовими продуктами та медикаментами США заявили, що посилювальні дози вакцини від COVID-19 від Pfizer можуть не знадобитися, навіть незважаючи на те, що третій укол викликає у реципієнтів більш високу імунну відповідь. Про це інформує УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Співробітники FDA зазначили в документі, що досі не доведено, що ефективність Comirnaty у боротьбі зі штамом “Дельта” знижується.

“Однак загалом дані вказують на те, що вакцини від COVID-19, що мають ліцензію чи авторизацію США, все ще забезпечують захист від важкої хвороби COVID-19 та смерті у Сполучених Штатах”, — йдеться в документі.

Персонал FDA сказав, що бустерна доза відповідає заздалегідь заданим умовам, встановленим регулятором, щоб показати, що укол викликає імунну відповідь. Однак у документі вони зазначили, що ліцензування прискорювачів також має враховувати здатність запобігати госпіталізації та смерті, а також динаміку пандемії у Сполучених Штатах.

Погляд співробітників FDA відображає думку багатьох вчених, які сумніваються, чи потрібні в цілому бустерні дози.

Додамо

З 20 вересня всім американцям будуть запропоновані “бустерні” дози вакцини Covid-19.

За інформацією ЗМІ, в серпні управління по санітарному нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) повинно було оголосити про повне схвалення вакцини Pfizer.

Однак в самому FDA відмовилися від коментарів.

Тим часом Всесвітня організація охорони здоров’я закликала утриматися від бустерних доз вакцин проти коронавірусу до кінця вересня цього року.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    SpaceX запустила космічний корабель Falcon-9

     • 29346 переглядiв

    БК “Хімік” підсилився двома американським легіонерами

     • 13719 переглядiв

    У Москві побили активістів під час акції

     • 18380 переглядiв

    На Херсонщині виявили 180 нових випадків коронавірусу

     • 15525 переглядiв