khomchak-i-taran-namagayutsya-vstanoviti-poryadok-u-armiyi-v-naydurnishomu-sensi-arestovich

Хомчак і Таран намагаються встановити "порядок" у армії в найдурнішому сенсі - Арестович

 • 41581 переглядiв

КИЇВ. 14 вересня. УНН. Військовий експерт Олексій Арестович заявив, що українська армія сьогодні "в загоні". Військовим складно, з одного боку, через ситуацію невизначеності і заборони вести бойові дії, а з іншого боку - тому, що українська армія так і залишається нереформованою. Про це він сказав в ефірі телеканалу UKRLIFE.TV, передає УНН.

"Для будь-якої армії це вже дуже важке випробування, для будь-якої армії перехід від війни до миру - це катастрофа", - вважає він.

За словами Арестовича, тут ще накладається невиконання державного оборонного замовлення, від якого безпосередньо залежить боєздатність армії, постачання техніки у майбутньому. Це вкрай несприятливий сигнал, акцентує експерт і підкреслює, що невиконання державного оборонного замовлення ніяк не пов'язане із ситуацією на Донбасі.

"Із цією парочкою (Хомчак і Таран) потрібно щось обов'язково робити, тому що вони не реформують армію, вони не просувають її. Вони намагаються встановити порядок у найдурнішому сенсі цього слова, що не може не дратувати людей із бойовим досвідом", - зазначив Арестович.

Експерт додав, що з армії приходять дуже неприємні сигнали, президенту варто діяти оперативно.

На думку Арестовича, потрібно якомога швидше "почати розбиратися з тим, що відбувається у Збройних Силах".

Нагадаємо, українську армію планують значно скоротити.

Також нагадаємо, окремі військові експерти прогнозують ротацію Хомчака. Кажуть, що він "не людина президента". Більше того, волонтери пред'являли головнокомандувачу дезінформацію Зеленського, зокрема, з питань реального стану справ на фронті і з питань загиблих українських військових у період дії так званого "режиму тиші".

Українські Національні Новини

Політика