ministr-oboroni-izrayilyu-pered-rozmovoyu-z-ryeznikovim-mi-ne-prodayemo-zbroyu-ukrayini

Міністр оборони Ізраїлю перед розмовою з Рєзніковим: ми не продаємо зброю Україні

 • 202645 переглядiв

КИЇВ. 19 жовтня. УНН. Міністр оборони Ізраїлю Бені Ганц заявив, що його країна продовжить надавати медичну та гуманітарну допомогу Україні, однак про військову допомогу не йдеться, пише УНН з посиланням на Haaretz.

Цитата

"Я хочу чітко заявити, що ми не продаємо зброю Україні", - сказав Ганц в ефірі місцевого радіо у вівторок увечері.

Він сказав, що було відправлено тільки медичну та гуманітарну допомогу, і що "так буде і надалі", зазначає видання.

"Я міністр оборони, і я відповідаю за експорт ізраїльської зброї", - сказав Ганц.

Деталі

За даними видання, у четвер глава МЗС Ізраїлю Яїр Лапід має зустрітися з українським колегою Дмитром Кулебою, щоб обговорити прохання Києва про надання допомоги. Минулого тижня високопоставлені джерела заявили, що Ізраїль не змінить своєї позиції з цього питання і не буде збільшувати оборонну допомогу Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїль відхилив запит України щодо переговорів Ганца і Резнікова - Haaretz

Заяви Ганца прозвучали напередодні запланованої на найближчі дні телефонної розмови з українським колегою Олексієм Рєзніковим, а також попередження росії, спрямованого до Єрусалиму раніше цього тижня, не продавати зброю Україні, вказує Haaretz.

Додамо

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час брифінгу у вівторок заявив, що Україна направить офіційну ноту уряду Ізраїлю з проханням невідкладно надати системи протиповітряної оборони.

Водночас колишній президент росії дмитро медведєв застеріг Ізраїль від поставок зброї в Україну, заявивши, що будь-який крок зі зміцнення Києва завдасть серйозної шкоди двостороннім відносинам.

Раніше міністр у справах діаспори Ізраїлю Нахман Шай закликав надати Україні військову допомогу на тлі інформації про те, що Іран передасть балістичні ракети росії.

Контекст

Ізраїль направив Україні гуманітарну допомогу, зокрема каски, але відмовився від поставок зброї.

Уряд країни прагне підтримувати зв'язки з Москвою і з побоюванням ставиться до російської військової присутності на північному кордоні в Сирії, де ізраїльські військові регулярно завдають ударів по проіранських елементах.

Українські Національні Новини

Політика