pyeskov-pro-stattyu-putina-kreml-ne-stavit-pid-sumniv-teritorialnu-tsilisnist-ukrayini

Пєсков про статтю Путіна: Кремль не ставить під сумнів територіальну цілісність України

 • 49499 переглядiв

КИЇВ. 15 липня. УНН. Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що ніхто в Росії на офіційному рівні не ставить під сумнів територіальну цілісність України. Таку думку представник Путіна висловив, коментуючи опубліковану раніше статтю глави російської держави про українців і росіян, повідомляє ТАСС, передає УНН.

Цитата:

"Ви знаєте, що ніхто в офіційному плані не ставить під сумнів територіальну цілісність України. Ніяких офіційних заяв з цього приводу не було і немає. Що стосується експертних обговорень, то експерти вільні обговорювати це так, як вони хочуть", - заявив Пєсков.

Деталі

Відзначається, що прессекретар президента Росії підкреслив, що навіть якщо експерти належать до партії влади, їх думка нібито жодним чином не пов'язана з офіційною позицією РФ.

Пєсков також нагадав, що в своїй статті Путін говорив в цілому про ті "міни уповільненої дії", які були "закладені" під СРСР, про юридичні засади формування союзних республік.

Він зазначив, що "стаття досить резонансна і, дійсно привертає до себе велику увагу різних експертів, які висловлюють різну точку зору".

Що було раніше

12 липня президент Російської Федерації Володимир Путін опублікував раніше обіцяну статтю про те, що українці і росіяни нібито "один народ", де він пояснив свої погляди на це питання. Українська версія статті також опублікована на офіційному сайті Кремля.

Президент Володимир Зеленський своєю чергою заявив, що проаналізує і дасть відповідь на статтю президента Росії Володимира Путіна про українців і росіян.

Як зазначають українські експерти, в своїй статті про Україну Путін виправдовується за окупацію наших територій.

Українські Національні Новини

Політика