vcheni-doslidili-yak-koronavirus-vplivaye-na-lyudey-z-diabetom

Учені дослідили, як коронавірус впливає на людей з діабетом

 • 14295 переглядiв

КИЇВ. 24 листопада. УНН. Люди, які страждають на цукровий діабет, тяжче хворіють на коронавірус і частіше потрапляють у реанімацію. Такого висновку дійшли британські вчені, передає УНН з посиланням на express.co.uk.

Деталі

Під час експерименту вчені досліджували 16 тис. осіб, хворих на діабет ІІ типу. Фахівці розділили досліджуваних на дві групи: тих, хто контролює рівень цукру в крові, і тих, хто не робить цього.

Цитата:

"Група людей з "поганим" глікемічним контролем (контроль рівня цукру в крові - ред.) на 48% частіше потребувала інтенсивної терапії", - заявили фахівці.

За підсумком дослідники прийшли до висновку, що ті, хто страждає на цукровий діабет ІІ типу і при цьому не стежить за рівнем цукру в крові, потрапляють у реанімацію з коронавірусом на 48% частіше, ніж "свідомі" хворі.

До теми

Для того, щоб у людей зменшилися ризики ускладнень від COVID-19, у тому числі і у людей, які входять до групи ризику, лікарі закликають починати лікування інфекції з перших симптомів.

Фахівці підкреслюють - раннє лікування коронавірусу є обов'язковим, оскільки якщо не лікувати COVID-19 з самого початку, то рання стадія може перетекти в пізню — тяжку. А для тих, хто входить до групи ризику, це є вельми небезпечно.

На думку лікарів, препарати від коронавірусної інфекції повинні бути не тільки ефективними, але і простими у використанні.

Таким є препарат, який розробили ізраїльські вчені: спеціальний розчин застосовується для лікування ранньої стадії і запобігає тяжкому вірусному захворюванню. Дослідники пояснюють - медичний виріб працює дуже просто. Розчин потрапляє в дихальні шляхи через небулайзер (стаціонарний або переносний — ред.).

За їхніми словами, хіміко-фізична дія препарату спрямована на пряме знищення будь-якого патогена в місці його найбільшого скупчення на слизових оболонках людини в дихальних шляхах і не допускає реплікації вірусу, не дозволяючи хворобі перейти в більш тяжку стадію.

Українські Національні Новини

Здоров'я

    Популярні

    Новини по темі

    Учені дослідили, як коронавірус впливає на людей з діабетом

     • 14295 переглядiв

    Пентагон створить нову групу з розслідування НЛО

     • 13961 переглядiв

    Уряд посилив вимоги у “жовтій” зоні карантину: нові правила

     • 27537 переглядiв

    Кабмін виділив ще 175 млн грн на укріплення кордону з Білоруссю

     • 25140 переглядiв

    Уряд затвердив план боротьби з олігархами

     • 16819 переглядiв

    Новим канцлером Німеччини стане Олаф Шольц

     • 27909 переглядiв

    За Труханова внесли 30 млн грн застави

     • 17137 переглядiв